Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, rekao je da je zabrinut zbog situacije na severu Kosova i Metohije i pozvao na hitno spuštanje tenzija.

– Važno je da se spuste tenzije, povrati mirna atmosfera i dozvoli sloboda kretanja – poručio je Lajčak sa svog Tviter naloga.

Lajčak, koji se trenutno nalazi u poseti Beogradu, naglašava da je o situaciji na severu KiM razgovarao sa EU ambasadorima.

– Spemni smo da posredujemo u razgovorima o svim otvorenim pitanjima iz dijaloga Beograda i Prištine – naveo je Lajčak.

3 COMMENTS

  1. Ej dosta je! Nepravite se blesavi! Ovo je film izreziran! Ako nasi politicari neznaju sta ce da rade, neka podnesu ostavku! Srpskom narodu je vise dosta!

  2. O cemu da se razgovara? Ti ih vodi sebi pa nek razgovaraju sa vama. Kosovo je Srbija i tu vazi srpski zakon i srpska pravila! Vi izrezirate sa zapada problem i onda da se pregovara. Vi da hocete rekli bi Kurtiju da prekine ali vi necete. Nema vise nikakav sporazum. Ustavni sud Srbije da ponisti sve sto je do sad pregovarano. A politicari Srbije koji su odgovorni za krsenje ustava da se kazne! Dode Merkel, dode Lajcak eto problema. Uslove Srbiju, pa kad Srbija kaze ne eto nereda. Zasta imamo vojsku? Jel je vojska da brani drzavu ili sta je?

    • Koliko Vas je spremno da krene i povede decu u rat? Zar si zaboravio da su 2009 ukinuli vojni rok? Gospodine mi danas imamo preko 50 hiljada momaka i oceva i prijatelja koji NE ZNAJU da SEBE zastite, a kamoli saborca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here