Tanjug
Aleksandar Vučić

Sastanak delegacija Beograda i Prištine na visokom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dve strane, izjavo je visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

– Posledica toga je da smo danas postigli veoma malo – rekao je Lajčak nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Lajčak je rekao da je razgovarano o nekoliko različitih predloga, a da je jedini ishod o kojem danas može da izvesti da će se dijalog nastaviti.

– Strane su se saglasile da će glavni pregovarači održavati sastanke na mesečnom nivou pod posredstvom Evropske unije, da će se rešavati aktuelna pitanja i pripremati sastanci na visokom nivou u odgovarajućem trenutku – kazao je Lajčak.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti su se dogovorili da se sastanu u septembru.

– Za nas, Evropsku uniju, važno je da naglasimo da evropska budućnost Srbije i Kosova zavisi od normalizacije njihovih odnosa. Zato očekujemo od obe strane da rade zajedno, da prevaziđu nasleđe prošlosti i reše sva nerešena pitanja – naveo je Lajčak.

Današnjem sastanku na viskom nivou prisustvovao je i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

1 COMMENT

  1. Ne razumem nase, ako je vec i EU priznala, nikad bolji trenutak da se pregovor proglase neuspesnim a sto je najbolje krivi se mali kurti….

  2. Samo kopirajte šiptare.Umesto njih vi budite napadni.Imate i zašto,isrerano vam je 250.000stanovnika a ovi koji su ostali žive u strahu.Iskoristite to,a ne da kurti priča nebuloze.Zato ne žalite se nego u akciju zaštite svoga.Srećno

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here