Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas nakon sastanaka u Briselu povodom odluke tzv. Centralne banke Kosova o ukidanju upotrebe dinara na KiM da na mnoga politička pitanja i dalje nema odgovora.

– Pozdravljam posvećenost strana u pronalaženju održivog rešenja za zajednice pogođene nedavnom uredbom CBK-a. Današnji sastanak u okviru dijaloga bio je važan prvi korak, ali na mnoga politička pitanja nema odgovora. Biće potrebni dodatni sastanci – napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži X.

Lajčak se ranije danas sastao sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, a zatim i sa delegacijom Beograda, predvođenom Petkovićem, u kojoj su bili predstavnici Ministarstva finansija i Banke Poštanske štedionice kao i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Evropski izaslanik sastao se i sa delegacijom Prištine, koju predvodi Ahmet Ismailji iz tzv. Centralne banke Kosova.

Lajčak je posredovao i na sastanku na nivou finansijskih eksperata Beograda i Prištine.

2 COMMENTS

  1. НЕМА ОДГОВОРА ЈЕР СТЕ ВИ ЗА албанце
    Правите им војску
    Изазивате рат
    Р1244УН
    ПРЕГОВОРИ ТРЕБАЈУ ХИТНО НАЗАД У УН
    УЧЕШЋЕ РУСИЈЕ
    ИЛИ НЕМА ПРЕГОВОРА

    🇷🇸☦️🇷🇸

  2. Lajčak se pravi neupućen da je uvođenje evra na Kosovu i Metohiji kontra-mera Zapada usmerena ka Srbiji i srpskom narodu jer se otvara kineska banka za trgovanje u juanima ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here