Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, pozdravio je danas odluku o smanjenju za 25 odsto broja pripadnika kosovske policije u i oko opštinskih objekata na severu KiM, koja je doneta na sastanku predstavnika kosovske policije, Euleksa i Kfora.

– Pozdravljam prvi zajednički dogovor između Kosovske policije, Euleksa i Kfora u Bratislavi. Ovo je važan korak prema deeskalaciji tenzije na severu Kosova – napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks, ranije poznatoj kao Tviter.

Iz kosovske policije ranije danas je saopšteno da je na sastanku procenjeno da je bezbednosna situacija u i oko objekata severnih opština dobra.

U smislu ovog zajedničkog zaključka, od sutra počinje smanjenje broja pripadnika kosovske policije za 25 odsto u i oko opštinskih objekata na severu stoji u saopštenju.

Dodaje se i da će timovi kosovske policije, zajedno sa Euleksom i Kforom, nastaviti koordinaciju i “preduzeti neophodne radnje u skladu sa redovnom procenom bezbednosne situacije” u i oko opštinskih objekata na severu KiM.

Smanjenje prisustva policije na severu je obaveza iz sporazuma zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija i izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčak, početkom jula u Bratislavi.

Pored smanjenja prisustva policije, sporazumom je predviđeno i organizovanje izbora u četiri opštine na severu KiM.

5 COMMENTS

  1. Ma Sve Fukcionira Kada naredi Amerikanac
    Mi Nemora nista da se slazemo ili dogovaramo sve oni rese ,sve je ovo smesno koloiko smo glupani

  2. 25% manje policajaca??? Izbori bez Zajednce srpskih opština ??? Da li je moguće da ste ozbiljni ??? O čemu se ovde radi? Da li namerni provocirate ili nemate uvida u realnost ???

  3. Neno, ebvo ti par odgovora ali prvo smiri dozivljaj.
    Procenti nista ne znace. Izbori su farsa. Oni su vrlo ozbiljni.
    Ovde se radi o igri oduzimanja zemlje.
    Oni namerno provociraju i imaju uvida u svoju realnost i svoje ciljeve dostizu tako kako misle da ce da dostignu.

    • Skuvane žabe su možda delikates u nekim evropskim zemljama, ali u Srbiji iskaču iz vode pre nego što se skuvaju ! Realnost je da Kina, Rusija, Indija, Brazil…Španija, Rumunija…odnosno 113/196 zemalja nisu priznali tzv Kosovo – TO JE REALNOST za Srbe na Kosovu i Metohiji !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here