Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovo se, na kraju posete Kosovu, sastao sa premijerom Aljbinom Kurtijem sa kojim je razovarao o datumu novog sastanka u Briselu, prenosi Ekonomija onlajn.

Lajčak je rekao da ne može da isnosi detalje razgovara sa Kurtijem o datumu jer bi, kaže, o tome trebalo da razgovara i u Beogradu.

– Što se tiče sporazuma, opasno je govoriti o datumu, ali ono što je važno je da su obe strane uključene u proces i da se on nastavlja – rekao je on.

Na pitanje novinara da li postoji prvi nacrt sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, Lajčak se nasmejao i rekao:

– Želite da znate mnogo.

Drugi sastanak sa Kurtijem i potpredsednikom vlade Besnikom Bisljimijem bio je poslednji koji je održan na Кosovu tokom trodnevne Lajčakove posete.

Upitan šta je razlog drugog sastanka sa Кurtijem, Lajčak je rekao da su se tako dogovorili od početka, da još jednom razgovaraju pre nego što nastavi posetu Beogradu.

– Dva puta sam se sreo sa Кurtijem i Bisljimijem, jer smo se tako dogovorili da razgovaramo o dnevnom redu na početku i da ćemo se ponovo sresti na kraju moje posete. Biću u Beogradu u ponedeljak i utorak, nastaviću razgovore sa tamošnjim stranama za dijalog – rekao je Lajčak.

2 COMMENTS

  1. evo coveka, pristojan, cist, uredjen kao za svadbu, plus govori srpski, Setac sa udobnim statusom i primanjima i … koji ne sluzi icemu, turista !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here