Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, sastao se danas u Prištini sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Lajčak se prethodno sastao sa predsednicom prištinskih institucija Vjosom Osmani, a razgovarao je i sa komandantom Kfora, generalom Anđelom Mikeleom Ristućom i šefom delegacije EU u Prištini Tomašom Sunoiogom.

Specijalni izaslanik EU za dijalog sutra će doputovati u Beograd, gde bi trebalo da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je, u roku od mesec dana, druga Lajčakova poseta Beogradu i Prištinu, gde je početkom juna bio zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

2 COMMENTS

  1. Балканско замешатељство, а европско

    Проблем Косова насталог од 1999. године никако да се реши. Ко је луд да верује да ће онај који је довео до тог проблема (НАТО, САД, Енглеска, Немачка и осталих) да ће иости да га и реши. Решава га 34 године и никако да га реши, а решење види у протеривања Срба са својих давњашних огњишта. Проблем виде у признавању њихове творевине Косова. Задужили су Мирослава Лајчака да реши проблем или да замајава Србију и Србе, а десетак година ради на томе, а сви његови надређени знају да то нико не може да реши, јер је нерешиво. У кратко, хоће да отму територију и да протерају српски живаљ са вековних огњишта. Који идиотизам?!

  2. Sta je Lajcaku samo se setas Brisel Pristina Beograd.Ambasador Hil je izjavio da je problem Kurti.Bruka jedna za Evropu Ameriku da jedan Kurti se poigrava i radi sta hoce na Severu i nemogu mu nista.Nema nista od dijaloga.Ne mozete jednu ZSO da formirate vec 10 god.Vi ste bruka i sramota za ceo svet.Narod Kosova cuti Opozicuja veoma slaba neaktivna a Kurti je doveo svojom tvrdokornom.politikom Kosovo u izollaciju sto nijednom premijeru od 99 god fo sada nije poslo za rukom i naruzio prijatelhstvo sa SAD om.Kosovo je u najgiroj situaciji od 99 god zahvaljujuci nesposobnosti ove vlade koja je ekstremno nastrojena prema Srbima na Kosovu .Hapse se Srbi samo sto su Srbi.bez iikakvih dokaza i bez naloga sto.je i priznao Dardan Molicaj .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here