Tanjug/AP
Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović osvrnuo se na početak nove sezone.

On je govorio o velikoj pobedi nad Danilom Medvedevim u Roterdamu, a dotakao se i Viktora Troickog, novog selektora Srbije, te pisma, koje je Novak Đoković uputio organizatorima Australijan opena.

Podsetimo, najbolji igrač sveta je neposredno pred start prvog Grend slema u sezoni poslao molbu direktoru turnira da razmotri uslove koji vladaju u karantinu.

– To su bile već neke političke stvari, ali onaj ko ima imalo mozga, mogao je da pročita njegovu izjavu i da shvati da je to molba, a ne nekakav zahtev. Ne za njega, već za druge kojima je to bilo i potrebno, ali se to na kraju uvek izokrene u medijima. Ne bih previše davao značaja tome – rekao je Lajović u intervjuu za “Telegraf”.

Lajović smatra da se Viktor Troicki dobro snašao u ulozi selektora na ATP kupu u Melburnu.

– Mislim da se dobro snašao, nezgodno je bilo što je bio u onom teškom kovid karantinu, morao je da igra i one teške mečeve, prilično se izmorio. Što se tiče same njegove uloge, smatram da je skroz dobro podneo, a sa naše strane, mislim da su svi zadovoljni njime.

Najveći trijumf u sezoni Duci je ostvario u Roterdamu nad Medvedevim. Ipak, odmah u sledećem kolu je bio eliminisan od Borne Ćorića.

– Odigrao sam kvalitetan meč, imao sam prostora da igram svoju igru i uglavnom, kada osećam da mogu da dobro odigram, javljaju mi se šanse. Možda mu malo ne odgovaram. U prvom setu sam igrao kvalitetno, u drugom je on malo izgubio rešenja, to se meni desilo u meču protiv Borne – zaključio je Lajović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here