Dušan Lajović, kaže da se dobro oseća i da je trenirao posle Monte Karla, a da će imati i nekoliko dana za pripremu pre početka turnira Serbian open, jer ne igra prvo kolo.

-Za srpske igrače može da bude rasterećujuća okolnost to što nema publike, jer je uvek teško igrati pred domaćom publikom.

– Ali, kad bismo mogli da biramo uvek bismo izabrali tu vrstu pritiska kao izazov, jer nije česta situacija možemo da igramo kod kuće. Srbija zaslužuje da ima ATP. To je lepa prilika za sve srpske tenisere – rekao je Lajović.

Lajović je poslednji put u Beogradu igrao pre devet godina, a naveo je da se seća svega i da je vreme od tad “bukvalno proletelo”.

Dodao je da je “najrealnija situacija” da Novak Đoković prođe u finale i da bi za turnir najbolje bilo da tad protiv njega igra bilo ko od srpskih tenisera.

Novi ATP turnir u Beogradu biće priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske.

– Velika je šansa da igram na tom turniru. Nezgodna je nedelja, jer je odmah pred Roland Garos, može da se desi da neku nedelju preskočim i igram u Beogradu pa da idem u Pariz. Ima nekoliko dana da se napravi raspored, ali bih voleo da igram u našem glavnom gradu – kazao je Lajović.

Lajović će posle Beograda otići u Minhen, Madrid i Rim.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime