Foto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Teniska reprezentacija Srbije počela je borbu za trofej Dejvis kupa, a prvi meč u Insbruku Dušan Lajović je dobio u teniskom maratonu sa Jirgenom Melcerom kojeg je savladao sa 2:1. 

Posle Lajovića, svoj meč igra Novak Đoković protiv Denisa Novaka.

Već u subotu Srbija igra svoj meč protiv Nemačke, takođe sa početkom od 16 časova.

Na startu meča Lajović se dosta mučio, ali je uspeo da spreči brejk Melcera. Posle velike borbe ušlo se u taj-brejk u kojem se bolje snašao srpski teniser i poslednjim, najatraktivnijim poenom osvojio set.

U nastavku, usledio je pad u igri Lajovića, što je Austrijanac iskoristio, opteretio Lajovićev forhend i došao do brejka za 4:2. Duci nije uspeo da uzvrati, pa je rezultat na meču bio izjednačen, 1:1.

Do kraja, ponovo je Lajović zaigrao onako kako ume i pravi brejk za 3:1 koji potom potvrđuje. Delovalo je da će Srbija lako povesti sa 1:0, ali je servis Lajovića pred kraj seta posustao što njegov protivnik koristi, vraća brejk i poravnava rezultat.

Posle 5:5, viđena je veilka borba u kojoj je Lajović osvojio poen na svoj servis, a onda dobro namučio Melcera i poveo sa 40:0 za tri meč lopte. Ipak, Lajović ne koristi tri prilike za pobedu i Austrijanac dolazi do izjednačenja. Utisak je bio da će Austrijanac uspeti da osvoji gem, ali je srpski teniser uspeo da dođe do prednosti i na kraju pobedi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here