Foto: Privatna arhiva
FFA KUP Ekipa Svetog Djordja

Fudbaleri srpskog tima Svetog Đorđa iz Brizbejna plasirali su se u četvrto kolo FFA Kupa na području Kvinslenda.

Oni su u subotu kao gosti savladali ekipu Vest Vonderersa sa ubedljivih 7:0, a strelci su bili Pirson (dva), Džabel, Da Silva, Bol, Samjuels i Siprijano.

Posle minimalne pobede u drugom kolu kada je na domaćem terenu Sveti Đorđe bio bolji od ekipe Masgrejv iz Gold Kousta (1:0), ovog puta sjajna ekipa iz Vilavonga nije imala milosti prema rivalu iz Tuvumbe.

Raspoloženi fudbaleri Svetog Đorđa su od prvog minuta stavili domaćinima do znanja da nemaju čemu da se nadaju i do kraja su primorali golmana Vonderersa da čak sedam puta vadi loptu iz mreže.

Ova ubedljiva pobeda obezbedila je srpskom timu plasman među 64 najbolje ekipe na teritoriji Kvinslenda i može se reći da od četvrtog kola počinje prava borba.
Naime, u narednoj rundi se uključuju svi klubovi iz najjačih državnih takmičenja (NPL) u Kvinslendu i kroz četiri preostala kola svi ovi timovi boriće se za plasman u glavni žreb FFA kupa, u kojem će igrati i timovi iz A-lige, kao i pobednici takmičenja iz svih država i teitorija.

Kvinslend ima ukupno četiri mesta u završnici, kao i Viktorija i centralni Novi Južni Vels, dok severni deo NJV ima dva predstavnika, baš kao i Zapadna Australija i Južna Australija, dok Tasmanija, ACT i Severna teritorija imaju po jednog predstavnika u glavnom žrebu.

Parovi četvrte runde FFA kupa na teritoriji Kvinslenda biće određeni tokom marta, a utakmice se igraju prvog vikenda u aprilu.

Drina startuje u kupu

U ponedeljak je održan žreb parova prvog kola FFA kupa na terutoriji Viktorije. U ovoj fazi takmičenja učestvuju klubovi iz Četvrte državne lige i nižih rangova, što znači da će srpska zajednica imati jednog predstavnika – Nobl Park junajted Dinu.

Voljom žreba je odlučeno da se Drinjani na startu sastaju sa ekipom Barvona, a utakmica je na rasporedu u subotu, 27. februara na terenu srpskog kluba.

Poznati su i parovi naredne runde na području Zapadne Australije, gde od ovog kola učestvuju dva kluba srpske zajednice.

Dajanela Beli orlovi biće gosti ekipe Kening siti koja igra u istom ranu takmičenja (Druga državna liga), dok se Beograd iz Madingtona sastaje kod kuće s Ešfildom, koji će kao klub iz Prve državne lige biti apsolutni favorit u ovom duelu. Mečevi se igraju krajem marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here