Lament nad Drugim svetskim ratom

0

Posle deset epizoda TV serije "Ravna gora", producenti Kontrast studija i RTS u Beogradu su započeli snimanje scena za igrani film "Za kralja i otadžbinu", scenariste i reditelja Radoša Bajića. Pored više od 50 naših najpoznatijih glumaca, uz Nenada Okanovića, i Nebojšu Glogovca, glavne uloge igraju zvezda eks Ju filma Neda Arnerić i doajen srpske glumačke scene Marko Nikolić. Film je posvećen patriotama koje su, zbog ideoloških razloga više od pola veka bili prognani u SAD, Australiju i širom sveta. Nadahnuta priča prati povratak starog ratnika, koga tumači Marko Nikolić, iz emigracije u Srbiju i njegova emotivna sećanja na aprilski rat i dramatične događaje u proleće 1941. godine.
– Film "Za kralja i otadžbinu" je neka vrsta mog lamenta nad epohom Drugog svetskog rata i moja odjava od teme kojom sam se bavio poslednjih pet godina – ističe autor Radoš Bajić.
Pored Beograda, u narednim danima ekipa će boraviti i u Kragujevcu, koji je podržao ovaj projekat, a nakon snimanja na Gledićkim planinama, završne sekvence će biti realizovane u memorijalnom kompleksu na Ravnoj gori. Premijera filma je zakazana za kraj novembra ove godine. Posle bioskopske distribucije film će biti emitovan na programima RTS.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here