EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaš Efesa Šejn Larkin rekao je u intervjuu za “BeIn Sports” da je svestan lošijeg starta sezone svoje ekipe, ali i da je porodični odnos u ekipi mnogo pomogao da zaigraju bolje.

Efesov početak sezone nije ličio na šampionski, ali je tim Ergina Atamana igrao sve bolje kako su se primicale najbitnije utakmice i početak plej-ofa.

– Mislim da je početak sezone bio izazovan. Nismo bili zdravi, izgubili smo odmah neke utakmice veoma lako, definitivno to nije bio početak sezone kakav smo planirali kao šampioni. Ali, znate šta, mi smo tim pun veterana. Shvatamo da mora biti teških trenutaka u sezoni za svaku ekipu. Pokušavali smo da ostanemo fokusirani, da nastavimo da verujemo jedni drugima. Mislim da smo to podigli na viši nivo ove sezone, bilo je tu uspona i padova, pravi rolerkoster – rekao je Larkin i dodao:

– Ali uvek želite da podignete formu kako se sezona primiče kraju. Mislim da smo počeli da igramo najbolju košarku pred kraj sezone, tada smo morali da budemo najbolji. Jedan cilj smo ostvarili, to je bio Fajnal-for, sada želimo da osvojimo Evroligu. Mislim da nam to što smo na okupu četiri godine i što imamo tu porodičnu atmosferu pomaže da budemo najbolji kada je to najpotrebnije. Imamo sjajnu sezonu iza sebe, možda ne kao što je to bila prošla, ili ona pre nje, ali eto nas, imamo šanse da odbranimo titulu prvaka Evrope i to je najvažnije.

Fajnal-for u Beogradu je na programu od 19. do 21. maja, a Efes će se u polufinalu sastati sa Olimpijakosom, drugo polufinale biće španski derbi između Reala i Barselone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here