EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Formiranje raketne koalicije evropskih zemalja za slanje oružja Kijevu bio bi samoubilački korak, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– (Predložena koalicija) će uključivati isporuku oružja dugog dometa za duboko ulaženje u teritoriju Ruske Federacije, što je samo po sebi samoubistvo ako se sve to potvrdi –  ocenio je Lavrov.

On je takođe napomenuo da se razgovaralo o slanju vojske zapadnih zemalja u pomoć Kijevu, iako NATO ne želi da uvlači celu alijansu u sukob.

– Čini mi se da bi oni koji takve misli ne samo što iznose, već čak sebi dozvoljavaju da ih pomisle, trebalo da koriste tu glavu za racionalnije i za Evropu bezbednije misli –  zaključio je Lavrov.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je formirano osam koalicija za isporuke drugih tipova municije. On je dodao da će zemlje Zapada utvrditi koje treće zemlje mogu biti angažovane za slanje municije Ukrajini.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here