EPA/Evgenia Novozhenina
Sergej Lavrov

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nije se složio sa stavom stalnog predstavnika Rusije pri UN Vasilija Nebenzija o tome kada se završava mandat ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom.

Nebenzja je 22. marta rekao da ga jednostrana odluka Zelenskog da ne vodi predsedničku kampanju u Ukrajini čini nelegitimnim od 21. maja. On je napomenuo da se strani partneri obraćaju Rusiji sa zahtevom da pregovaraju sa Ukrajinom. Diplomata je istakao da je kijevski režim „u principu nesposoban da pregovara“ i da zabranjuje vođenje bilo kakvih pregovora sa Ruskom Federacijom.

„Što se tiče 20. maja, šta će biti 21. maja, videćemo. Možda nećemo morati ništa da priznamo“, rekao je Lavrov u intervjuu za „Izvestija“.

Pored toga, ministar je prokomentarisao ukaz Zelenskog, kojim se njemu i drugim predstavnicima države zabranjuje da pregovaraju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Lavrov je objasnio da je ruski lider više puta govorio o mogućnosti da se razgovara o mirnom rešavanju sukoba kako bi se uverio da je ovaj proces ozbiljan ili u nadi da će „ovo biti ozbiljan proces“.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here