Lavrov: Krim je naš, odgovaramo za njega

0

Da je Krim ruski poručili su i građani na nedavnoj proslavi Dana jedinstva Rusije
 

"U našim organizacijama, prvenstveno u Organizaciji za kolektivnu bezbednost i saradnju, vođeni smo potrebom za apsolutno jedinstvenom odbranom fundamentalnih legalnih interesa naše državne bezbednosti", naglasio je Lavrov odgovarajući na pitanja poslanika u Dumi.

 

On je istakao da Moskva ne nameće svoje stavove partnerima, čime izbegava da ih dovede u čudne pozicije. Lavrov je dodao da će Rusija braniti svoje interese.

"Krim je integralni deo Rusije. Snosimo punu odgovornost za Krim kao sastavi deo Ruske Federacije", zaključio je Lavrov.

 

Bivši sovjetski predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Mihail Gorbačov izjavio je da veruje da se Zapad pomirio sa izborom Krima da se ponovo pripoji Rusiji.

 

"Mislim da se Zapad već pomirio s tim", rekao je Gorbačov listu "Komsomolskaja pravda". On je dodao da je sadašnja ukrajinska kriza rezultat haotičnog raspada Sovjetskog Saveza i da Rusija ne sme biti odvojena od Krima, jer je to "njeno dete".

 

Gorbačov je rekao da je narod Krima glasanjem na referendumu u martu ove godine ispravio grešku iz ere Sovjetskog Saveza i da volju naroda ne treba kažnjavati sankcijama.

 

Krim je 1954. godine odlukom sovjetskog lidera Nikite Hruščova pripojen Ukrajini

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here