EPA-EFE
Sergej Lavrov

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje igraju dvostruku igru kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, a na primeru Kosova je razotkrio dvoličnost Zapada.

Kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, Zapad donosi odluke na osnovu sopstvenih interesa, rekao je Lavrov, ističući da je to jasno vidljivo u situaciji sa Kosovom, preneo je Sputnjik.

– Kada žele da učine Kosovo nezavisnim, oni stavljaju akcenat na pravo naroda na samoopredeljenje, ali kada im je u interesu da negiraju takvo pravo u drugim delovima sveta, oni se pozivaju na teritorijalni integritet kao apsolutnu opciju – rekao je Lavrov na pres-konferenciji u Uzbekistanu.

– Drskost Zapada, koji vrši pritisak na ruske partnere terajući ih da odustanu od saradnje sa Moskvom, prevazilazi sve granice – izjavio je Lavrov.

– Bezobrazluk zapadnih predstavnika, a osim delegata Evropske unije tu su i Amerikanci koji su odgovorni za probleme sankcija – taj bezobrazluk prelazi sve granice, shvata se kao potpuno nepoštovanje samostalnosti, nezavisnosti zemalja koje su izložene takvoj vrsti pritiska i pretnji – rekao je ruski diplomata.

4 COMMENTS

  1. kad Rusija tuce onda neke od ovih boli a kad oni tuku i kolju onda to tako mora biti po njihovom samo oninmogu sve .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here