Tanjug/AP
Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron je izjavom o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu pokušao da se dopadne američkom rukovodstvu, ocenio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u dokumentarnom filmu “Beograd”, posvećenom 25. godišnjici agresije NATO na Jugoslaviju.

– Sada, ako uzmemo Makrona i njegovo insistiranje na tome da “nije isključeno slanje kopnene vojske u Ukrajinu”, tu više nije reč o “strateškoj autonomiji” nego o pokušaju da se “dopadne” Sjedinjenim Američkim Državama, a ujedno da isprovocira saveznike u samoj Severnoatlantskoj alijansi – naveo je Lavrov.
Prema njegovim rečima, sadašnji rukovodioci evropskih zemalja ne smatraju da su prioritet nacionalni interesi njihovih zemalja već „jedinstvene kolektivne zapadne potrebe“.
– Evropa je potpuno potčinjena SAD. Nema nikakve samostalnosti. Svi razgovori Makrona u proteklih nekoliko godina – a on ih je periodično “oživljavao” u medijskom prostoru – o nekakvoj “strateškoj autonomiji”, sve se to pokazalo kao prazna priča – dodao je Lavrov.
Šef ruske diplomatije je Evropsku uniju nazvao „svadljivom organizacijom“, u kojoj na prvom mestu nije nacionalni interes pojedinačnih naroda i država, nego lični, uskogrudi politički planovi, težnje i spletke.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here