EPA/Evgenia Novozhenina
Sergej Lavrov

Rusija će nastaviti da jača veze u svim oblastima sa zemljama globalnog juga i istoka, koje dele privrženost principima Povelje Ujedinjenih nacija i zalažu se za poštovanje prava naroda da sami određuju svoju sudbinu, istakao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Njegovu poruku je pročitao ruski ambasador u Dušanbeu Semjon Grigorjev na Međunarodnom kulturno-civilizacijskom forumu “Tradicionalne vrednosti istočnih naroda i savremeni svet”, preneo je TASS.

– Rusija nastavlja intenzivne napore na jačanju pravnih i moralnih principa međunarodne komunikacije, što je suštinski preduslov za formiranje pravednijeg multipolarnog svetskog poretka – poručio je Lavrov.

S tim u vezi, dodao je, Moskva će nastaviti da gradi sveobuhvatnu saradnju sa zemljama globalnog juga i istoka, koje su, kao i Rusija, čvrsto privržene principima Povelje UN, zalažu se za poštovanje kulturne i civilizacijske raznolikosti naroda sveta i njihovo pravo da sami određuju svoju sudbinu.

Prema njegovim rečima, svi su jedinstveni u nedopustivosti agresivnog nametanja neoliberalnih pseudovrednosti koje podrivaju duhovne temelje zajednica i mogu da naškode moralnom zdravlju građana.

Lavrov je istakao da je uveren da će forum učiniti mnogo na jačanju prijateljstva i poverenja među narodima i omogućiti razradu korisnih praktičnih preporuka.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here