EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Zapad u ovom trenutku vodi de fakto rat protiv Rusije u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u ekskluzivnom intervjuu televiziji “Solovjov lajv”.

– On je u toku – prokomentarisao je opasku voditelja da je Zapad, sudeći po njegovim poslednjim akcijama, objavio rat Ruskoj Federaciji.

Odgovarajući na pitanje o neminovnosti direktnog sukoba sa NATO-om, ministar je rekao da ne zna kakvi su planovi Alijanse. Ali, po svemu sudeći, biće prepredeni ili će kao Nemci “sa daljine usmeriti smrtonosno oružje na ruske gradove”, ili će reći da su to samo instruktori koji sede i gledaju šta rade Ukrajinci, dodao je Lavrov.

Prema rečima šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova, trenutno vlada pomama na Zapadu zbog toga što se njihovi planovi remete.

– Što je gora situacija na frontu, to sve mahnitije Zapad počinje da govori: ne možemo da dozvolimo da Ukrajina izgubi, a Rusija da pobedi – objasnio je on.

Ministar je naveo da je francuski predsednik Emanuel Makron, nekoliko nedelja pre nego što je rekao da postoji mogućnost slanja vojnika u Ukrajinu, “ubeđivao članice NATO-a” na ovu temu.

– Rekli su mu da misle da je to loša ideja. Ipak, on je to rekao. Onda ga je francuski ministar spoljnih poslova (Stefan Sežurne) ispravio. Kao rezultat toga, francuski predsednik je rekao da oni još nisu potpuno odlučili, ali se ništa ne može isključiti. To ostaje njegov stav i oni će razmisliti šta još treba da se uradi da bi se pomoglo Ukrajini, između ostalog i u smislu slanja svojih trupa na ukrajinsku teritoriju – zaključio je šef ruske diplomatske službe.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here