EPA-EFE
Ministri inostranih poslova Sirije i Rusije Fejsal Mekdad i Sergej Lavrov u Damasku

“Rusija i Sirija rade na velikom strateškom programu u oblasti ekonomske saradnje”, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Sirije Fejsalom Mekdadom.

– Na temu zadataka obnavljanja sirijske ekonomije poslednjih nedelja smo već doneli vrlo ozbiljne odluke koje će značajno povećati kapacitet Sirije na sistematskoj organizaciji rada. Naravno, nastavljamo da pružamo humanitarnu pomoć i isporučili smo 100 hiljada tona ruske pšenice. Ove isporuke će se nastaviti. Sada se razgovara o konkretnim koracima. Uskoro će biti završen i veliki strateški program ekonomske saradnje – rekao je Lavrov.

Podsetimo, ruski ministar spoljnih poslova je u novembru učestvovao na međunarodnoj konferenciji “Sredozemlje: rimski dijalog” na kojoj je istakao da je Rusija zabrinuta zbog situacije u Libiji i Siriji i koja na pokušaje da ostvari konstruktivne pomake kao odgovor dobija dvostruke aršine Zapada i nezakonito oružano prisustvo SAD.

On je naveo da Zapad pokazuje dvostruke standarde i odbija da pruži pomoć Siriji, čak i kada je reč o humanitarnim problemima. I tokom pandemije Zapad nastavlja sa politikom ekonomskog gušenja Sirije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here