Lavrov: Zapad pokušava da uvuče Bosnu u NATO

sputniknews.com, Vestionline
2
EPA/Ahmed Yosri
Sergej Lavrov

Vašington i jedan broj država Zapadne Evrope vode politiku uvlačenja Bosne i Hercegovine u NATO, kršeći odgovarajuću rezoluciju SB UN, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na 16. sednici međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“.

– SAD i neke vodeće zapadnoevropske države zahtevaju da odgovorne bošnjačke i pojedine hrvatske političke partije zauzmu kurs ka stvaranju unitarne države u Bosni. Cilj je jednostavan – uvesti Bosnu u NATO. U tu svrhu, oni pribegavaju raznim manevrima, uključujući reviziju rezolucije Saveta bezbednosti UN – rekao je Lavrov.

Podsetimo, prema Dejtonskom sporazumu iz 1995. godine, BiH se sastoji od dva entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, i distrikta Brčko.

2 COMMENTS

  1. A KUD NEGO U NATO. CITAVO JE OKRUZENJE U NATO SEM SRBIJE KOJA CE TO PLATITI NA KRAJU.I VI RUSI STA VI IMATE SA BALKANOM ! ! ! ! IZGUBILI STE BIVSI ISTOCNI BLOK I SADA HOCETE NA BALKAN. TO RADITE DA BI POTKOPALI I OVO MALO MIRA NA BALKANU.

    • Pa pravo da ti kažem Vlado,možda si i u pravu.Svi su se utrkivali da budu Hitlerovi saveznici jer i on je mnoge okružio a u veliku većinu ušao.Pa sad biraj ago što je tebi drago.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here