EPA-EFE
Sergej Lavrov

Značajno smanjenje sposobnosti zapadnih zemalja da “upravljaju” svetskom ekonomijom biće primetno u bliskoj budućnosti, one će morati da pregovaraju, bez obzira na njihovu želju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom radnog sastanka sa glavnim urednicima ruskih medija.

– Uskoro ćemo videti smanjenje mogućnosti Zapada, veoma ozbiljno smanjenje mogućnosti da upravlja svetskom ekonomijom onako kako on želi i hteo to ili ne, moraće da vodi dijalog – rekao je Lavrov.

– Mi, kao što smo više puta rekli: nećemo juriti za Zapadom, oni su prekinuli skoro sve odnose. Imamo sa kim da razvijamo saradnju u ekonomiji, u socijalnoj sferi, u kulturnoj, sportskoj. A mi ćemo se fokusirati na one koji nas nikad nisu izneverili i sa kojima smo ponekad išli na veoma teške kompromise, ali kada su oni postignuti, niko nikog nije prevario. Sa Zapadom je sve upravo suprotno – zaključio je ministar.

1 COMMENT

  1. Mnogo si deklarativan. Lavrov – zna da i sada trguju sa mrskim Zapadom. Pretacu fosilnu energiju na otvorenom okeanu u zapadne brodove – gde ruski brodovi gase gps. Jadni moji Rusi. Pa zar je dotle dosl\’o? Drzava da postane svercer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here