Laž je da snabdevamo Hamas oružjem

0

Npadi SAD-a predstavljau čistu fikciju tvrde u Severnoj Koreji
 

Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova prenela je kasno sinoć državna agencija KCNA.

 

Prethodno je britanski "Dejli telegraf" tokom vikenda pisao, pozivajući se na zapadne bezbednosne izvore, da je Hamas već uplatio Severnoj Koreji novac za dodatne projektile i opremu za komunikacije.

 

Nekoliko dana ranije, federalni sud u Vašingtonu saopštio je da je Severna Koreja isporučila savremeno oružje militantnoj grupi Hezbolah u Libanu.

 

"To je potpuno neosnovan zaključak i čista fikcija SAD, kako bi Severna Koreja bila izolovana u međunarodnoj zajednici", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, prenio je AFP.

 

U tekstu se dodaje da "iza ove propagande vreba zlokobna namera SAD da opravdaju svoj kriminalni postupak pružanja podrške Izraelu".

 

Izvoz oružja je ključan izvor zarade Severne Koreje, za koju je poznato da od ranije ima razvijene trgovinske veze iz oblasti vojne industrije sa Sirijom i Iranom.

 

Avion sa 35 tona severnokorejskog naoružanja izvršio je 2009. godine prinudno sletanje u Bangkoku, gdje je zaplenjen. Bezbednosni zvaničnici veruju da je avion leteo u Iran i da je oružje bilo namijenjeno Hezbolahu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here