EPA/Gabriele Menis
Lazar Samardžić

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić poručio je da još ne zna da li će nastupati za A reprezentaciju Nemačke ili Srbije.

– Čuo sam i pročitao mnogo vesti i ispratio diskusije o mojoj reprezentativnoj budućnosti. Moja porodica i ja se osećamo veoma počastvovano i ponosno. Ja sam mlad igrač, ali sa jasnim ciljevima! Čvrsto stojim sa obe noge na zemlji, naporno radim, fokusiran sam i odlučan. Veoma sam srećan startom ove sezone. Kao tim smo ostvarili sjajne rezultate i dobro smo pozicionirani.

Ostvarili smo i veliku pobedu nad Interom, a ja sam igrao i dao svoj doprinos. Zato je moj apsolutni fokus u ovom momentu na timovima čiji sam član i da u njima povećam minutažu. Želim da se razvijem u apsolutnog startera i sve ostalo za mene nije trenutno prioritet. Ako ostvarim ciljeve i dostignuća koja sam sebi zacrtao, onda ću zaslužiti da budem nominovan za neke buduće zadatke. I tek onda mogu i moram da donesem odluku za koju ću biti spreman – napisao je Samardžić na društvenim mrežama.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da nema dilemu da će Samardžić odabrati Srbiju.

– Primetio sam da nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju, naravno da je opredeljen da igra za Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu, a to je mart, ako nastavi da igra dobro, da debituje za Srbiju i bude na spisku. To je nešto sa naše strane što je trebalo da uradimo i na njima je da odaberu stranu. Tu nema nikakve dileme oko njega – rekao je Stojković.

Lazar Samardžić rođen je u Berlinu i profesionalnu karijeru počeo je u Herti, a zatim je prešao u Lajpcig iz kog je otišao u Udineze.

Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Nemačke, a nedavno je u intervjuu za Gazeta delo sport poručio da se „više oseća kao Nemac“.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here