A. Čukić
Srpski vojnici

Urednica portala Kossev Tatjana Lazarević izjavila je da su Srbi sa severa Kosova verovali u poslednjih godinu dana da će se Vojska Srbije vratiti na Kosovo i Metohiju, kao i da je to produkt lažne vesti koja je prihvaćena među stanovništvom.

Ona je konstatovala da se atmosfera u Kosovskoj Mitrovici poredi sa Severnom Irskom, odnosno Belfastom, i da je to javno prvi izrekao predsednik Aleksandar Vučić 2021. godine.

– Ja ne bih ulazila u te paralele. Ja bih rekla da je ovo treći čin drame. Ovo je vrlo težak trenutak. On nije pao sa neba, jer stanovništvo duži niz godina živi u simulakrumu. Banjska nije pala sa neba, bez obzira što se kompletna zajednica sa severa našla u svojevrsnom šoku. Moram da kažem da je u poslednje tri godine, a naročito unazad godinu dana raširena priča, odnosno lažna vest, koja se sjajno primila kod Srba – da Srbija nikada nije bolje stajala na međunarodnoj sceni, kao i da će vojska doći – kazala je ona.

Potvrđuje da su Srbi posle događaja u Banjskoj doživeli “hladan tuš”, ali i napominje da će se uskoro “ponovo neka slična priča zakotrljati”.

– Ovo nije prvi put da se pušta vest o povratku vojske na Kosovo – ukazala je urednica portala Kossev.

Ocenjuje da su građani srpske nacionalnosti razočarani, ali da i dalje mnogi od njih neće javno da spominju ime Milana Radoičića, jer i dalje gaje sentimente prema njemu da se bori za srpske nacionalne interese.

Lazarević ističe da bez obzira na to šta se sve desilo, predsednik Aleksandar Vučić nije izgubio uticaj kod Srba na Kosovu.

– Sigurna sam da šta god bi Vučić naredio ili tražio od Srba na severu – to bi bez problema Srbi i sproveli. Čak i oni koji ga sada kritikuju… Srbi su svoju lojalnost uvek ponavljali Beogradu. Što je više Srbija gubila na Kosovu, to su građani više bili lojalniji Srbiji. Kakva god vlast da dođe u Beograd, Srbi će uvek “između dva zla” birati državu – zaključila je Lazarević.

3 COMMENTS

  1. Потпуно РАЗУМЈЕМ
    Р1244УН
    Каже да се Војска Србије🇷🇸враћа на КиМ
    🇷🇸☦️🇷🇸

    • Vjerovatno za 500 godina,kao sto smo i bili pod okupacijom Osmanlijskog carstva. Pod uslovom da Turci ne zauzmu i Srbiju i Bosnu i Hercegovinu kao i Sjevernu Makedoniju.Mi uvijek pricamo da nam je EU neprijatelj kao i Nato,a od prijatelja stalno cekamo Ruse,a Rusi i Turci i Arapi rade zajedno tako da ce Rusi nas prepustiti Turcima i Arapima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here