Lažni krediti za narko-dilere

0

Foto: Ilustracija
 

Policija pokušava da, u okviru istrage, Anu Brkan primora da preda pravne dosijee, koji se tiču pojedinih klijenata njene firme. Pošto je uhapsila njenog muža zbog trgovine u navodnom multimilionskom reketu s drogom, policija je prošle godine u racijama zaplenila oko 250.000 dokumenata.

 

Brkan ne da dokumenta

Gospođa Brkan bavi se advokatskom praksom od 2008. godine, a 2012. godine osnovala je firmu Insight Lanj. Ona se suprotstavlja predaji dokumentacije, pozivajući se na prava svojih klijenata. Među klijentima su, navodi brizbejnski dnevnik, Da Silva, kao i bivši fudbaler Bronkosa Majkl Spens.

Posle toga, u novembru, policija je predala sve dosijee Sudu za prekršaje, gde su oni ostali zapečaćeni i zatražila nalog koji bi im dozvolio da ih pregleda. Član istražnog tima tvrdi u podnesku koji je prošlog meseca predao Vrhovnom sudu, da se Brkanova koristila svoju firmu Insight Lanj da priprema dokumente o zajmu za kupce droge, koji Da Silvi nisu mogli da plaćaju dugove.

Za pripremu kredita koje je "pokušala da učini legitimnim kao poslovne transakcije" plaćene Da Silvinoj bravarskoj firmi, ona je dobijala nadoknade, sumnjiči je istraga. Policija, takođe, tvrdi da poseduje dokaze da je gospođa Brkan falsifikovala dokumente u vezi sa zaradama Da Silvinog zeta, kako bi mogao da dobije zajam i kupi apartman finansiran kreditima.

Policija se vratila prošle nedelje u Sud za prekršaje, dokazujući da istraga ima pravo uvida u dokumentaciju, ali slučaj ostaje nerešen. Advokat Bil Pots, koji zastupa gospođu Brkan, kaže da policija nije iznela nikakvu optužbu prema njegovom klijentu, pa on ne može da komentariše.

Da Silva je u zatvoru i čeka suđenje. Brkanova se razdvojila od njega 2011. i trenutno je u fazi razvoda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here