Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Po ko zna koji put u poslednjih godinu dana Novak Đoković je dospeo u fokus svetske javnosti i postao meta napada i kritika, kako medija tako i kolega sa teniskog terena.

Pismo koje je nedavno poslao direktoru Australijen opena Krejgu Tiliju u vezi sa karantinskim restrikcijama nije se dopalo vlastima u ovoj zemlji. Ostali ga opisuju kao sebičnog, dok se neki pitaju da li je svestan pandemije i svega što nam se događa.

S druge strane ima i onih koji brane najboljeg tenisera sveta, poput Borisa Bekera ili Krisa Everta, a njima se sada prodružio i legendarni Amerikanac Džim Kurijer, koji je uveren da Novak čini sve da pomogne kolegama i da nema nikakvu lilčnu korist.

– Novak Đoković je učinio sve što može da pomogne drugim igračima u Melburnu. Novak je lider, ali su mu po običaju reči istrgnute iz konteksta i njima se manipuliše na potpuno pogrešan način. Nadam se da će mu australijska publika dati novu priliku i pozdraviti ga kada budu počeli mečevi – izjavio je četvorostruki gren slem šampion.

Kurijer, bivši broj 1 na ATP listi  smatra i da uprkos što ima 17 najvećih trofeja u tenisu Novak ne dobija poštovanje kakvo zaslužuje, a da je razlog tome i činjenica da se bori u konkurenciji sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

– Nole je vrlo lako podložan javnom mišljenju i kritikama. Dosta se trudi da pridobije publiku, što je i prirodno zbog svega što je postigao na teniskom terenu. Ali je verovatno imao tu nesreću da upadne u eru u kojoj se teniski navijači dele na Rodžerove i Rafine, a tu nema mesta za njega – zaključio je Džim Kurijer.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime