Jedan od najboljih igrača Jugoslavije i Srbije koji nikada nisu dobili pravu šansu u reprezentaciji jeste Dejan Petković, a nedavno je konačno je odlučio da progovori o nacionalnom timu.

Popularni Rambo koji u Brazilu ima status legende, govorio je za Sport klub o tom periodu i činjenici da je mogao i morao mnogo više u dresu reprezentacije.

– Mislim da je to sramota. Nažalost, ljudi koji su u to vreme bili u reprezentaciji su imali neka druga razmišljanja, planove, želje, namere, možemo da nazovemo to kako god hoćemo. Ja sam u mlađim kategorijama imao najveći broj utakmica i davao sam golove, bio sam to što sam bio. Odem u Real Madrid i odjednom me nema u reprezentaciji. Nema logike. Bio sam najbolji u kadetima, omladincima i prvom timu i odem u Real Madrid i više ne postojim za reprezentaciju. Odem u Sevilju, odem u Brazil, pa odigram jednu utakmicu kada je naša reprezentacija gostovala i igrala sa Brazilom. Tada je Živadinović bio trener. Međutim, tada sam odigrao verovatno jer mi ne treba prevodilac, takvo je moje shvatanje bilo, rekao je popularni Rambo.

Usledila je era Vujadina Boškova posle čega je Petković, kako je sam rekao, nestao sa mape.

– Kasnije kad sam igrao u Italiji, Vujadin Boškov me je zvao, on je znao igrače, znao je ko sam i šta sam. Budem i kapiten protiv Kanarskih ostrva i protiv selekcije Katalonije. Posle toga nestajem sa mape. Počele su neke gluposti da se pričaju, ne treba nam, daleko je, nemamo para da platimo taj put. Bilo je za neke utakmice „ne treba nam“, a onda kada dođe takmičenje idu oni koji su se izborili za evropsko ili svetsko, zaključio je Petković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here