EPA/Srdjan Suki
Milorad Ulemek Legija

Milorad Ulemek je stupio u štrajk glađu, koji pored odbijanja hrane obuhvata i odbijanje da napušta ćeliju, ne želi više ni posete svog advokata.

Milorad Ulemek Legija koji je  osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, stupio je danas u štrajk glađu.

Kako je izjavio njegov advokat Aleksandar Kovačević, ovo je nenasilan vid otpora koji je iznuđen jer do sada nije bilo apsolutno nikakve reakcije, niti odgovora naležnih na njegove žalbe.

– Milorad Ulemek je stupio u štrajk glađu, koji pored odbijanja hrane obuhvata i odbijanje da napušta ćeliju, odbijnje prava na posete, telefonske pozive, posete advokata, izlazak u šetnju, kao i svaku dalju komunikaciju sa zaposlenima u zavodu u Požarevcu. Mom branjeniku koji je skoro 18 godina u pritvoru i strogoj izolaciji u ćeliji, koji nema nijedan disiplinski prekršaj, sve vreme je uskraćeno pravo na resocijalizaciju i napredovanje tokom izdržavanja kazne, pravo na rad, školovanje, pravo na posetu bliskih lica u posebnim prostorijama i posete drugih osoba, kao i Ustavom garantovano pravo da bude obavešten o razlozima zbog kojih mu se produžava boravak u samici svake dve godine – rekao je Aleksandar Kovačević i dodao:

– Ovo je nenasilan vid otpora koji je iznuđen odsustvom bilo kakve reakcije i odgovora nadležnih na žalbe koje u skladu sa zakonom je pisanim putem podnosio poslednjih meseci, a u vezi prethodno iznetih kršenja prava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here