Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Dalas Maverikse 104:97 u šestom meču NBA plej-of serije, pa će pobednik ovog duela biti odlučen u “majstorici”.

Sjajni Kavaj Lenard bio je najbolji košarkaš na terenu. Ubacio je 45 poena i doneo Klipersima sedmi meč koji se igra nedelju veče od 21.30 časova. Tim iz Los Anđelesa svakako će biti u prednosti jer se igra na njihovom terenu, što im daje velike šanse za prolaz dalje i nastavk plej-ofa sa Jutom koja je sa 4:1 počistila Memfis.

Kada je reč o ovom duelu,  Klipersima je pobedu donela sjajna odbrana u poslednjoj deonici koju su dobili sa 11 razlike. Pritom su ograničili šut domaćeg tima na samo 29 odsto.

Na kraju, Luka Dončić je ubacio 29 poena, 11 asistencija, osam skokova i četiri ukradene lopte. Marjanović je igrao 17 minuta i za to vreme je ubacio 12 poena i uhvatio devet skokova, te otuda i ne čudi što su navijači Maveriksa na društvenim mrežama poželeli da Srbin dobija više prostora. Takođe, Tim Hardavej Junio ubacio je 23 poena.

U redovima Klipersa, Kavaj Lenard je bio najefikasniji sa 45 poena, 25 je imao Redži Džekson, 20 Pol Džordž, dok je Ivica Zubac imao samo 2 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here