Tanjug
Leskovac

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika po drugi put prodaje hemijsku industrije “Nevena” iz Leskovca, koja je u stečaju od kraja 2015.godine.

Oglas o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica javnim nadmetanjem objavljen je na osnovu Rešenja o bankrotstvu stečajnog sudije Privrednog suda u Leskovcu na osnovu Zakona o stečaju. Javno nadmetanje održaće se 21.marta u 11 sati u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Prva prodaja leskovačke ”Nevene”, čija je vrednost bila procenjena za više od 270 miliona dinara, objavljena je u maju prošle godine, ali hemijska industrija nije dobila novog vlasnika jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Kupac ”Nevene” postaće vlasnik objekta ”Kozmetika” površine blizu 7.000 metara kvadratnih u ulici Đorđa Stamenkovića u Leskovcu, dve proizvodne hale, ambulante i poslovnog prostora, trafostanice i kompresorske stanice na istoj adresi.

Među imovinom stečajnog dužnika su i građevinski objekti u Bulevaru maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, građevinsko zemljište u Leskovcu, a novi vlasnik preuzeo bi i 100 odsto udela u zavisnom društvu ”DP Nevena Trejd”, žigove i licence, kao i opremu i zalihe ”Nevene”.

Izvor:
B92.net

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here