R. Erceg
Gužva pred golom Duška Lavrnje

Orlovi iz Sidneja večeras (20.30 časova) imaju priliku da osvoje duplu titulu u Premijer ligi južnih distrikta. Jedan od najboljih amaterskih timova srpske zajednice u Australiji samo remi u duelu s direktnim konkurentom Kondorima deli od zvanja premijera, isto kao i njihove kolege iz rezervnog sastava!

Prvi tim Orlova je došao na korak do titule prošlog vikenda, pobedom nad ekipom bošnjačke zajednice Bosi Liverpul (4:0). Iz preostale dve utakmice dovoljan im je bod da osiguraju titulu, a prva šansa je večeras u Brinđeliju, u zaostaloj utakmici sa Kondorima. Čak i da ne uspeju u ovoj nameri danas, Orlovi će u nedelju imati drugu šansu kada im u goste dolazi Kemps krik.

Od 2. avgusta i poraza od ferfildskih PATS-a, Orlovi su odigrali sedam prvenstvenih utakmica i zabeležili isto toliko pobeda. Serijom trijumfa zaseli su na vrh tabele koji drže na dva meča pre kraja regularnog dela prvenstva. U kakvoj su formi najbolje svedoči podatak da su u prošlu nedelju na gostovanju kod Bosija odigrali jednu od najkvalitetnijih utakmica sezone.

Bosi je svima snagama zapeo ne bi li se domogao barem boda potrebnog da ostane u igri za prve četiri pozicije koje vode u plej-of. S druge strane, Orlovi još pod teretom povreda ušli su u utakmicu sa samo jednom namerom – da osvoje tri boda i da što brže osiguraju titulu ligaškog šampiona. S takvim stavom i kvalitetom koji poseduju, pobeda je bila jedina opcija.

Lako kao pero: Luka Gulić

Nakon niza izglednih prilika u prvom poluvremenu, Dejan Zečević je lepo uposlio Ilkaja Gurbuza, koji je zakucao loptu za prednost našeg tima od 1:0. U drugom poluvremenu gosti su pripretili, ali prečka te nekoliko sigurnih intervencija golmana Duška Mirilovića omogućili su našem timu da sačuva vođstvo.Sredinom drugog poluvremena Orlovi su opet počeli da igraju lepršavo i iz jedne takve akcije Milenko Divljanović je probio po levoj strani, vratio loptu Miriloviću, a ovaj glavom uposlio Gurbuza za 2:0.

Ubrzo, Divljanović je nakon sprinta od četrdeset metara postigao i treći gol i rešio pitanje pobednika. Na samom kraju utakmice razigrani golgeter Divljanović je opet prututnjao po levom boku, ali je ovaj put odlučio da asistira Miloradu Čubrilu, koji je postavio konačnih 4:0.

Slavlje Ilkeja Gurbuza i Stefana Radovića

Golom Vanje Boškovića i rezervni tim Orlova je trijumfovao nad Bosijem. I “drugopozivcima” je takođe potreban samo bod iz dva meča za osvajanje prvenstva. Već večeras možemo očekivati dvostruko slavlje Orlova.

PREMIJER LIGA JUŽNIH DISTRIKTA

Tabela:
1. Orlovi 16 11 3 2 +29 36
2. V. Kondors 16 9 5 2 +17 32
3. Kemps krik 16 8 5 3 +13 29
4. Olimpik 17 7 7 3 +8 28
5. Ferfild PB 16 6 7 3 +10 25
6. Bosi Liverpul 17 2 8 7 -10 24
7. Sindej juniors 17 2 8 7 -12 14
8. Ferfild Buls 17 2 8 7 -16 13
9. Beograd 16 2 4 10 -14 10
10. Murbenk 16 1 4 11 -25 6

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here