Lev: Hvala Klinsmanu, verovao sam u Gecea

0

 Joakim Lev i Miroslav Klose
 

"Počeli smo ovaj projekat pre 10 godina, a ono što se dogodilo u Riju je rezultat višegodišnjeg rada, koji je počeo Klinsman. Konstantno smo napredovali, verovali i radili i ova grupa ljudi to zaista zaslužuje", rekao je Lev nemačkim medijima.
 

Nemačka je u nedelju uveče posle produžetaka pobedila Argentinu rezultatom 1:0 i tako osvojila svoju ukupno četvrtu svetsku titulu.

"Uvek smo igrali dobar fudbal, momci su razvili timski duh koji je neverovatan. Pokazali smo tokom ovih sedam utakmica da smo najbolji", naveo je Lev.

 

On je od 2004. do 2006. bio pomoćnik Klinsmanu na selektorskom mestu, a reprezentaciju je preuzeo posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

 

Lev je naglasio da je verovao u Gecea kada ga je uveo u igru u 88. minutu umesto Miroslava Klosea.

"Rekao sam Geceu: Okej, pokaži da si bolji od Mesija, možeš da rešiš Svetsko prvenstvo, imaš sve mogućnosti da to uradiš. Imao sam dobar osećaj", kazao je Lev.

 

A, strelac odlučujućeg gola, u 113. minutu, Mario Gece, rekao je da je neverovatan osećaj postići odlučujući gol u finalu Svetskog prvenstva.

"Neverovatan je osećaj, ne znam kako da ga opišem. Kada sam šutnuo ka golu nisam znao šta se dešava. A, na kraju utakmice slavio sam sa ekipom, zemljom, ostvario nam se san. Mi smo zaslužili ovaj trofej", istakao je Gece.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here