commons.wikimedia/Bobik
Jezero Gazivode

Jezero Gazivode jedno je od najvrelijih tačaka u sporu između Kosova i Srbije kada je u pitanju vlasništvo. U Srbiji tvrde da ga poseduju, a na Kosovu se to žestoko osporava, prenosi Gazeta Ekspres pisanje francuskog “Liberasiona”.

Francuski novinar koji je napisao reportažu o Gazivodama posetio je ljude koji žive u tom delu Kosova.

Dragiša Mijačić iz Instituta za ekonomski razvoj u Beogradu, koji dolazi iz regiona Gazivoda i dobro poznaje tu problematiku, rekao je u razgovoru za francuski medij da je KFOR obema stranama jasno stavio do znanja svoj stav. Prema njegovim rečima, stav Kfora je vrlo jasan i glasi “da se bilo šta može dogoditi, ali se vodosnabdevanje ne sme prekinuti”.

– Vi se možete međusobno ubijati, sve do poslednjeg preživelog, ali ne dirajte vodu. Tako da nikad nije bilo prekida u snabdevanju vodom – rekao je Mijačić.

Novinar je podsetio na činjenicu da uprkos oružanom sukobu između Srbije i Kosova, snabdevanje vodom nikad nije prekinuto.

2 COMMENTS

  1. Да ли је било прекида у снабдевању, најбоље треба питати становнике Северног Космета, који су до овог лета имали свакодневне прекиде у снабдевању до неких је вода стизала врло ретко! Брига КФОРА се односи пре свега на становнике Приштини, Јужне Митровице и осталих шиптарских средина.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here