Lice i naličje srpske stvarnosti (3): Retardirane kolege iz opozicije

0
www.mc.rs
Aleksandar Martinović

Novi rečnik uvreda hara srpskom političkom scenom, pa ušima nacije neretko odzvanjaju neverovatni pogrdni izrazi. Poput kovanice “luftiguz” kojom je poslanik SNS-a Marko Atlagić okarakterisao poslanika i bivšeg lidera Pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića.

Čelnik radikala Vojislav Šešelj je udario na fizički izgled bivšeg stranačkog kolege, sada šefa poslaničkog kluba SNS-a Aleksandra Martinovića, nazivajući ga “klempa”. Poslanica SNS-a Marija Obradović je svojevremeno socijalistu Branka Ružića krstila rečju “secikesa”, dok je njen kolega naprednjak Milenko Jovanov, bivšeg lidera Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića prozvao da je “šibicar” i “prevarant”. Jovanov je teško optužio i lidera narodnjaka Vuka Jeremića da “priziva zlo i nesreću” Beogradu i Srbiji, a njegovu suprugu Natašu označio kao šeficu domaćeg narko-tržišta.

Poslanica SNS-a iz Niša Ljubica Mrdaković Todorović je naučeno na Medicinskom fakultetu, umesto u ordinaciji, upotrebila u parlamentu i za kolege poslanike iz opozicije pronašla izraz oligofrenost, što znači mentalno retardirani.

Nije i jedina koja je našla način da izvređa, a da to ne bude primitivno izrečeno. Inicijator formiranja Saveza za Srbiju Dragan Đilas u odgovoru na optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića da iza protesta zbog poskupljenja goriva, stoje lideri opozicije, pozvao Vučića da smanji akcize umesto što vređa i blati ljude.

Znaju i opozicionari međusobno da ukrste koplja, pa su tako zaratila dvojica Saša, Janković i Radulović u vreme dok su bili na čelu PSG-a, odnosno DJB. Radulović je na Tviteru tvrdio da mu je Janković kazao da ne podnosi ostavku na mesto ministra privrede, već da sačeka da se steknu bezbednosni uslovi.- Tako se ne ponaša predsednik države. Sramotiš i državu i nas – poručio je Đilas na Tviteru, proteklog proleća.

– Saša Raduloviću, mislio sam da ste samo čudni, a posle ove laži jasno mi je da u vama postoji mnogo veći problem. Konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom – poslao je Janković na Tviteru, kolegu na pregled. Radulović ga počastio rečenicom da su u laži i obmani “kratke noge”.

Protivnici su izdajnici

Neretko se iz vlasti čuje da su u opoziciji “lopovi”, a neki tabloidi protivnike vlasti i deo medija optužuju da su “izdajnici i strani plaćenici”. Osim u Skupštini Srbije, od prostakluka pretnji i uvreda vrvi i na društvenim mrežama, prvenstveno na Tviteru, a još uvek se pamti poruka predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića iz SNS-a, koji je ispisao jednoj tviterašici da je “glupa kao k…”.

SUTRA – Lice i naličje srpske stvarnosti (4): Čvrsta ruka kao nameštaljka

Izvor:
D. Dekić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here