Želja većine žena kada uzmu šminku u ruke i stanu ispred ogledala je da njihov ten izgleda besprekorno. Šminkeri često ističu da je svaka dama platno za sebe i da zato mora da pronađe “boje” koje joj pristaju.

Danas je na rafovima u parfimerijama bezbroj pudera u svim nijansama. Ipak, nisu samo tonovi ti po kojima se ovaj proizvod razlikuje. Šminkeri savetuju dame da pre nego što kupe i nanesu podlogu na lice dobro prouče kakva je. Osobe sa masnom kožom mogu najbolje da osete čari pudera u kamenu. On matira kožu i veoma je praktičan za dane kada je napolju toplo, a znoj sastavni asesoar lepotica. Kako raste interesovanje za prirodna i organska rešenja za šminku, nikad nije bilo više takozvanih mineralnih pudera na rafovima. Ova vrsta podloge je u prahu i obično se pakuje u kutijicu sa sitom. Jedina mana je što nanošenje ovog pudera može da bude prilično neuredno ako se ne primenjuje pažljivo.

Tečni puderi su najprodavaniji na tršištu. U poslednje vreme na tronu su oni poput MAC studio fix    -a koji šminkeri često koriste jer imaju veliku pokrivnu moć i kada se nanesu, lice u okatrenuću postaje besprekorno. Popularni su i takozvani musevi odnosno puderi koji su namenjeni suvoj koži jer su, kako samo ime kaže, poput musa od čokolade. Puderi u stiku su se proslavili zahvaljujući modnim blogerkama koje često putuju, pa navode da im je najjednostavnije da sa sobom nose ovakvu vrstu podloge.

Čudotvorne kreme

Dame koje ne vole jaku šminku umesto pudera često odlučuju da stave BB
kremu. BB krema hidrira kožu poput balzama i ima slabu moć da ujednači ten. CC krema je pobratim BB kreme ali je namenjena za suvu kožu, ima veću pokrivnu moć, kamuflira crvenilo i daje licu svež izgled. DD krema je hibrid koji ima dobra svojstva i jedne i druge, a za razliku od BB i CC ova podloga je idealna i za stariju kožu jer ima u sebi kolagena.