Lider prorusa: Mi nemamo “buk” (s kojim je oboren avion)

0

Nemamo raketni sistem kojim je oboren avion Malezije erlajns. Laž je da smo mi bili nemarni prema telima žrtava: Lider prorusa Aleksandar Borodaj
 

Borodaj, premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike, rekao je Bi-Bi-Siju da su dokazi koji pokazuju suprotno, uključujući fotografije tog raketnog sistema, lažni.

 

– Ne, nismo nabavili "buk". U tom području nije bilo "bukova", rekao je Borodaj i odbacio i optužbe da su se proruske snage nemarno odnosile prema telima žrtava.

 

I ovo:

* "Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa"

* Prorus: Srušili smo avion jer smo mislili da je ukrajinski

* Koriste stradale u malezijskom boingu za zaradu?!

Borodaj je rekao da su posmatrači iz OEBS-a rekli proruskim snagama da ostave tela na mestu pada aviona, da bi ih preuzeli stručnjaci.

 

"Čekali smo jedan dan. Čekali smo drugi dan. Treći dan. Dajte više! Nije se pojavio nijedan stručnjak. Bilo je apsurdno ostaviti tela na vrućini od 30 stepeni. Jednostavno, to je nehumano. To je scena iz horor filmova", rekao je Borodaj.

 

Portparol OEBS-a Mihael Bocijurkiv tvrdi da ova organizacije nije rekla proruskim snagama da ne pomeraju tela.

"Nije u skladu sa našim mandatom da govorimo ljudima šta da rade. Mi smo ovde da bismo vršili nadzor, da posmatramo i izveštavamo", rekao je on.

 

Rusija: SAD nisu dale dokaze o umešanosti pobunjenika

SAD nisu dale nikakve dokaze da su proruski separatisti umešani u obaranje malezijskog putničkog aviona pre nedelju dana na istoku Ukrajine, saopštilo je  Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ranije je rečeno da podaci SAD i fotografije iz satelita potvrđuju da je raketa ispaljena iz zone koju kontrolišu separatisti. Pitanje je: Gde su dokazi za to? Niz pitanja postavio sam i Ukrajincima, ali nisam dobio odgovore ni od njih, niti od drugih vlada", rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov za televiziju Rusija 24.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here