EPA
Linda Evanđelista

Jedan od najpoznatijih supermodela 90-ih Linda Evanđelista progovorila je o tome kako ju je Žerald Mari zlostavljao tokom njihovog petogodišnjeg braka.

Kanadska manekenka bila je u braku sa Žeraldom Marijem od 1987. do 1993. godine, a za to vreme on je bio šef evropskog Elite Model Managementa.

– Shvatila sam da sam možda u pogrešnoj vezi. Lakše je to reći nego napustiti nasilnu vezu. Razumem taj koncept, jer sam ga živela. Ne radi se samo o tome da kažeš “želim razvod, vidimo se”. Ne ide to tako. Ali znao je da ne sme da dira lice, da ne sme da dira ono što stvara novac – rekla je u dokumentarcu “The Super Models”, prenosi “Dejli mejl”.

Istraga o Žeraldu je zatvorena

Udala se za njega kad je imala 22 godine, a otišla je s 27. Žeralda je 2020. godine sedam žena optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje, a Evanđelista je priznala da je verovala u njihove priče, i pohvalila ih je za hrabrost. Otkrila je da su joj upravo te devojke dale hrabrost da progovori.

– Njihove optužbe slomile su mi srce. Volela bih da pravda bude zadovoljena. Volela bih da takvi likovi dvaput razmisle, da ih bude strah, volela bih da žene znaju da nisu same – rekla je. S druge strane, Mari tvrdi da nikad nije počinio nikakav čin nasilja, prenosi Index.

Mari je navodno silovao više od deset modela, a neke od njih bile su maloletne, imale su 14 godina. U februaru su francuski tužitelji zatvorili istragu jer je od navodnih zločina prošlo predugo da bi bili procesuirani prema francuskom zakonu koji postavlja vremenska ograničenja za krivična dela kojima se sudi na sudu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here