youtube.com/Novo jutro
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da dvodnevna proslava hrvatske vojno-policijske akcije Oluja u Splitu i Kninu predstavlja veličanje ustaštva i NDH.

– Govori hrvatskih zvaničnika o tobože veličanstvenoj pobedi hrvatskih veterana u zločinačkoj akciji Oluja su vrhunska laž koja nema nikakvo utemeljenje u stvarnosti. Hrvatska vojska i policija nije vojno pobedila krajiške Srbe već se najviše istakla u ubijanju srpskih civila, masovnom bombardovanju krajiških gradova i izbjegličke kolone i sistematskom plačkanju, paljenju i uništavanju srpske imovine i infrastrukture – naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Linta smatra da (predsednica Hrvatske) Kolinda Grabar Kitarović je izrazila duboko žaljenje što nije bila pripadnik Hrvatske vojske tokom i posle zločinačke akcije Oluja da i ona s puškom ubije nekog srpskog civila ili ratnog zarobljenika i da opljačka i zapali barem jednu srpsku kuću.

Tada bi, kako kaže Linta, imala dokaz da je prava Hrvatica i dostojan sledebenik poglavnika Ante Pavelića i komandanta čuvene po zlu Crne legije Jure Francetića.

– Pripadnici HOS-a na čelu sa otvorenim ustašom Markom Skejom su i ove godine u centru Knina izvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni” a potparolka hrvatske policije je besramno izjavila da protiv njih neće biti podignute čak ni prekršajne prijave iako se radi o krivičnom delu zločina iz mržnje – naveo je Linta.

On smatra i da je koncert “otvorenog ustaše” Marka Perkovića Tompsona u Splitu, još jednom potvrdio da je temelj Tuđmanove Hrvatske ustaštvo i genocidna NDH, kao i da većina hrvatskog naroda i elite ne želi da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

2 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime