commoswikipedia.org/Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas kao „srbomrzačku, ali očekivanu izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da bi želela da ode na koncert ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona“ 4. avgusta na splitskoj Rivi. 

„Ovo je jedna u nizu uvredljivih izjava Kolinde Grabar Kitarović u kojima iskazuje otvorenu mržnju prema srpskom narodu i besramno slavi proterivanje preko 500.000 Srba sa područja današnje Hrvatske“, naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je istakao da je Marko Perković Tompson jedan od „glavnih promotera ustaštva i idol većina hrvatskog naroda, posebno mladih Hrvata“ i podsetio da on slobodno i nesmetano svaki svoj koncert počinje sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ i da u svojim pesmama otvoreno veliča zločinačku NDH i žali za njenom propašću.

„U srbomrzačkoj pesmi “Bojna Čavoglave“, on krajiške Srbe i srpske dobrovoljce naziva, između ostalog, bandom koje će stići ruka pravde i u Srbiji. Sudovi u Hrvatskoj donose sramne presude da Tompson uzvikivanjem ustaškog pozrdrava “Za dom spremni“ i izvođenjem svojih pesama ne podstiče nacionalnu mržnju. Navedene i mnoge druge činjenice jasno potvrđuju da je temelj Tuđmanove i Kitarovćeve Hrvatske NDH i ustaštvo“, navodi Linta.

On je naglasio da je predsednica Hrvatske po zna koji put „ponovila vrhunsku laž da je zločinačka akcija “Oluja“ (1995) označila dolazak mira i da su hrvatske snage u BiH tobože slomile srpsku agresiju i sprečile nove Srebrenice“.

„Akcija “Oluja“ bila je zločinačka akcija koja je sinonim za zločine, masovno bombardovanje gradova i mesta, etničko čišćenje i sistematsku pljačku, paljenje i uništavanje imovine. Kolinda Grabar Kitarović dobro zna da je Hrvatska vojska tokom 1995. godine izvršila agresiju na zapadnokrajiške opštine u BiH i tokom i posle zločinačkih akcija “Leto 95“, “Maestral“ i “Južni potez“, počinila brojne zločine nad srpskim narodom“, zaključio je Linta.

1 KOMENTAR

  1. Da je samo ona,pa i bože pomozi.Ali to treba definisati ovako:svi Hrvati otvoreno pokazuju mržnju prema Srbima.Stvari treba nazivati pravim imenom.Ne treba okolišiti i zavaravati se da postoje kao i neki koji NE.Svi Hrvati:DA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime