Lion slavi Marinu Maljković

0

Ogroman uspeh: Marina Maljković (skroz levo) sa svojim košarkašicama 

 

– Ovo je svakako nadmašilo sva očekivanja koja smo imali na početku sezone. Ideja je bila da se klub konsoliduje i stabilizuje kako bismo u narednom periodu mogli da podignemo naše ambicije, ali uspeli smo da stignemo do Evrope već iz prvog pokušaja. Ovo je ogroman uspeh pogotovo kada se uzme u obzir da je klub prvoligaš samo tri sezone.

Maljkovićeva zasluge za rezultat pripisuje jedinstvu u timu:
 

Milica nije pogrešila

Sredinom februara Lion se pojačao dovođenjem Milice Dabović i Marine Maljković. Dabovićeva kaže kako nije pogrešila u izboru kluba:
– Dolazak u Lion bio je prava stvar. Tu sam se našla u prilici da svake nedelje igram jake utakmice u jakom prvenstvu. Ovaj rezultat je svakako prevazišao naša očekivanja, oduševljena sam što smo osvojile prvi trofej u klupskoj istoriji.

– Ceo grad je bio uz nas i to jedinstvo se prenelo i na ekipu. Kao što je poznato, ja pre svega cenim ljudske kvalitete i u Lionu sam našla i takve igračice i takvu upravu. Zajedno smo, uz veliki trud, uspeli da prevaziđemo brojne probleme sa kojima smo se suočili od samog starta i ovo je bio rezultat tog našeg rada.

Marina Marković je zaključila kako se svi u klubu raduju zbog ovog izuzetnog uspeha:

– Nadam se da sam opravdala poverenje. Svi u klubu su izuzetno vredno radili od prvog dana i ovo je velika nagrada za sve nas!

Ovo je bio istovremeno i prvi trofej za Lion koji je osnovan 2000. i koji je u prvu ligu stigao tek 2011. Tim Marine Maljković je regularni deo sezone završio na petom mestu, gde su mu samo dva boda nedostajala da se bori za titulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here