Rukometašice Srbije Kristina Liščević i Jelena Lavko smatraju da je reprezentacija izuzetno motivisana za baraž mečeve protiv Slovačke i da je fokusirana na cilj, a to je plasman ne Svetsko prvenstvo.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije stigla je u Slovačku, gde ih sutra od 18 sati očekuje prva utakmica baraža za Svetsko prvenstvo, koje će se od 1. do 19. decembra održati u Španiji.

Srednji bek Kristina Liščević ističe da je Srbija tim koji je spreman za nove izazove.

– Ova tri dana smo se fokusirali maksimalo da ispunimo zadatke koji su postavljeni pred nas, kako u napadu, tako i u odbrani. Slovačka nije ni malo jednostavan protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, iako slovimo za favorite, pogotovo zbog novog sistema. Moramo izuzetno koncentrisano da uđemo u obe utakmce, posebno ovu prvu. Imam puno nade u ovaj tim i očekujemo uvek velike rezultate. Ovo je važna utakmica, nadamo se najboljem jer svi bismo mi voleli da se nađemo u Španiji – kaže Lišćević.

Lavko smatra da reprezentacija Slovačke nije ni malo naivna ekipa.

– Jeste da se one nisu dugo pojavljivale na prvenstvima, ali nas par koje smo igrale u Mađarskoj imale smo prilike da igramo sa reprezentativkama Slovačke i mislim da su neugodan protivnik. Ali, ako mi damo svoj maksimum i igramo svoju igru, posebno ono što trener želi od nas i na način na koji je zamislio, ne bi trebalo da bude problema. Mislim da smo sve veoma motivisane da se plasiramo na Svetsko prvenstvo – rekla je Lavko.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime