Lisice i za bivšeg šefa policije

0

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su 13 lica osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjene 1992. godine na području Doboja i Teslića, saopšteno je iz Tužilaštva.
Uhapšeni se terete da su izvršili zločin nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Teslića i Doboja tokom 1992. godine, prenose bosanski mediji.
Među lišenim slobode su i lica koja su obavljala visoke dužnosti u policijskim strukturama u ratnom periodu, kao i pripadnici jedinice "Miće" iz Teslića.
Prema nalogu i uz koordinaciju tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, hapšenje je realizovalo više desetina pripadnika SIPA-e.
Pozivajući se na svoje izvore, "Dnevni avaz" tvrdi da u među uhapšenima Andrija Bjelošević, bivši šef policije dobojske regije, Milan Savić, pomoćnik Bjeloševića, te Dušan Kuzmanović, Predrag Markočević, Marinko Đukić, Miroslav Pijunović, Dobrivoj Ćulibrk, Dragan Marijanović, Dario Slavuljica, Saša Gavranović, Predrag Subotić, Vitomir Dević i Zoran Šljuka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here