U mečevima šestog kola engleske Premijer lige koji su se igrali u nedelju od 17:30 po našem vremenu do pobeda su došle ekipe Liverpula, koji je slavio protiv Čelsija (2:1) i Arsenala, koji je napravio preokret za 3:2 protiv Aston Vile.

Liverpul je slavio 2:1 na „Stamford Bridžu“, iako je u poslednjim minutima tim iz Londona imao brojne šanse da izjednači rezultat, ali se istakao golman „redsa“ Adrijan.

Strelci za Liverpul su bili Trent Aleksander-Arnold u 14. i Roberto Firmino u 30. minutu, smanjio je Ngolo Kante u 71. minutu.

„Redsi“ imaju 18 bodova, pet više od drugoplasiranog Mančester Sitija, a Čelsi je u prvih šest kola osvojio osam bodova.

Arsenal je trijumfovao u Londonu Aston Vilu sa 3:2, uprkos tome što je gost iz Birmingema dvaput imao prednost, ali i činjenici da je Ejnsli Mejltend-Najls dobio dva žuta kartona u prvom poluvremenu.

Vila je na “Emirejtsu“ povela u 20. minutu preko Mekgina, a kada je u 41. minutu Mejtland Najls dobio crveni karton delovalo je da sledi loš rezultat tima Unaja Emerija.

Ipak, u 59. minutu Pepe je pogodio iz penala i izjednačio, a Vesli je u 60. minutu doneo novu predost gostima. Međutim, u poslednjih 15 minuta “tobdžije“ su došle do preokreta – Kalum Čejmbers je u 81. minutu izjednačio na 2:2, a Obamejang je u 84. doneo pobedu i nova tri boda Arsenalu, koji je zabeležio prvi trijumf nakon tri meča.

Tim iz Londona sada je četvrti sa 11 bodova, a Aston Vila je 18. sa četiri boda. U narednom kolu Arsenal gostuje Mančester Junajtedu, dok će na “Vila parku“ gostovati Barnli.

Danas su takođe igrali i Kristal Palas – Vulverhempton (1:1) i Vest Hem – Mančester Junajted (2:0)

 

Izvor:
Vestionline, Sportklub

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here