Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je njegov klub ne može da se ponaša na tržištu kao Čelsi, koji je potrošio oko 200 miliona funti u letnjem prelaznom roku.

Čelsi je angažovao Hakima Zijeha, Tima Vernera, Kaja Haverca i Bena Čilvela, kao i Tijaga Silvu i Malanga Sara koji su došli kao slobodni.

– Kovid-19 je stvorio neizvesnost koja je za neke manje važna. Ne možemo preko noći da promenimo stvari i kažemo da sada želimo da se ponašamo kao Čelsi. Živimo u svetu neizvesnosti. Nekim klubovima je manje važno koliko je budućnost neizvesna jer su oni u vlasništvu država ili oligarha. To je istina – rekao je Klop izmedju ostalog za BBC.

Liverpul je za sada doveo samo Kostasa Cimikasa iz Olimpijakosa za 11,7 miliona funti.

– Mi smo postigli uspeh time što smo klub kakav jesmo. Liverpul je drugačiji klub – kazao je Klop.

Mančester siti, prošlosezonski vicešampion je platio 40 miliona funti Bornmutu za Nejtana Akea i Valensiji 21 za Ferana Toresa, dok je za 45 prodao Leroja Sanea Bajern Minhenu.

Kao razloge zbog čega Liverpulu nisu potrebni novi dolasci, Klop je naveo uzlaznu formu Nabija Keite i Kurtisa Džonsa, kao i da Takumi Minamino, koji je u januaru došao iz Salcburga za 7,25 miliona funti, “sada potpuno drugačije izgleda”.

Klop je istkaao da je koncentrisan na to poboljšanju igrača koje već ima u timu umesto dovodjenja novih.

– Uvek želimo da poboljšamo tim, a za to postoje različiti načini. Jedan način je dovodjenje novih igrača, a drugi je da radimo zajedno, napredujemo i ispravljamo stvari u kojima nismo dobri. To je fudbal. Niko ne želi da priča o treninzima, samo o transferima – rekao je Klop.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here