EPA/Jose Sena Goulao
Fudbaler Liverpula Luis Dijaz proslavlja gol protiv Benfike

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona Liverpul je u Lisabonu savladao Benfiku 3:1.

Golove su postigli Ibrahima Konate u 17, Sadio Mane u 34. i Luis Dijaz u 87. minutu, dok je pogodak za domaćina postigao Darvin Nunjes u 49. minutu.

Liverpul je nakon mnogo bolje igre u prvom poluvremenu i vođstva od 2:0 golovima Konatea i Manea, dozvolio Benfiki da uzvrati udarac preko  Nunjesa posle greške Konatea, ali je bivši igrač Porta Luis Dijaz u finišu meča doneo engleskom timu sigurnu pobedu od 3:1.

U Mančesteru je Siti bio bolji rival, ali je sve do 70. minuta odbrana Atletika na čelu sa golmanom Janom Oblakom odolevala napadima Gvarduiolinog tima. Tada je Kevin de Brujne konačno otključao branu Čolovog tima.

Revanši su u sredu 13. aprila. Engleski timovi su favoriti na papiru u ovim dvomečima, ali daleko od toga da će im biti lako da eliminišu dve slavne ekipe sa Pirinejskog poluostrva.

Benfika je je do ove faze stigla nakon podviga u duelu sa Ajaksom (2:2, 1:0), dok je Čolov tim napravio još veći uspeh eliminisavši Mančester Junajted (1:1, 1:0).

Liverpul je izašao kao pobednik protiv još jednog evropskog giganta milanskog Intera (2:0, 0:1), dok su Gvardiolini Građani bili ubedljivi protiv lisabonskog Sportinga (5:0, 0:0).

Atletiko je uprkos kritikama da igra defanzivan fudbal pobedio na tri od prpethodna četiri gostovanja u Ligi šampiona. Poslednji put je to bilo na Old Trafordu (1:0) protiv Sitijevog gradskog rivala Junajteda.

Kevin de Brujne je jubilarni 50. put zaigrao za Siti u Ligi šampiona i obeležio ga golom, koji je presudio na meču sa gostima iz Madrida.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here