Ljajić o promociji Srbije u Kini: Predstavićemo sve što možemo da ponudimo

Vestionline, Tanjug
0
Tanjug

“Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala je ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wechat i Vejbo”, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je novinarima u Sjamenu, gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), rekao i da će na kineskoj državnoj televiziji CCTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje filmova.

On je pojasnio da je ugovor potpisan s turističkom platformom Fligi, koja pripada Alibabi, a koji podrazumeva turističku promociju Srbije do 30. novembra ove godine na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama Wećat i Vejbo, koje su pandan Fejsbuku, Instagramu i Tviteru.

– Na svim platformama Alibabe, posebno na Fligiju, ali i na drugim kineskim platformama, kao što su Wechat i Vejbo, predstavićemo sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu. To je ogroman rezultat koji smo postigli posle dugo godina pregovora i razgovora sa kompanijom iz Kine – rekao je Ljajić novinarima iz Srbije.

On je izrazio uverenje da će promocija Srbije na tim platformama uticati na povećanje broja turista iz Kine i istakao da je u prvih sedam meseci ove godine Srbiju posetilo najviše kineskih turista i da je broj njihovih dolazaka porastao za 39 odsto, dok je broj noćenja porastao za 51 odsto.

– To se do sada nikada nije dogodilo. Verujemo da će se taj trend nastaviti i tokom ove godine. Ugovor koji smo potpisali doprineće da u narednoj godini poraste broj kineskih turista u Srbiji – naveo je ministar.

Ljajić je dodao da će na kineskoj državnoj televiziji CCTV biti prikazane dve emisije u kojima se Srbija promoviše kao destinacija za snimanje filmova.

– Time otvaramo još jedan segment saradnje u turističkom sektoru. Nadam se da nam dolaze još bolji dani kada je reč o saradnji Srbije i Kine u oblasti turizma – rekao je Ljajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here