youtube.com/Al Jazeera Balkans
Rasim Ljajić

Rad nedeljom, bila je tema sastanka predstavnika Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija i njegovim saradnicima Rasimom Ljajićem na kojem je predsednica ASNS Ranka Savić je upoznala ministra sa problemima sa kojima se susreću zaposleni u trgovini (male plate, neplaćanje prekovremenog rada …) i iznela argumente zašto misli da se rad nedeljom mora ograničiti.

Ministar Ljajić je rekao da je veoma ozbiljno pristupio ovom problemu, da je oformljena radna grupa unutar Ministarstva koja će do kraja godine izaći sa ozbiljnim analizama za i protiv zabrane rada nedeljom.

Ministarstvo će razmotriti razne modalitete, od neradne prve nedelje u mesecu do nekog drugog modela do koga će doći posle razgovora sa trgovinskim lancima i sindikatima. Postignuta je saglasnost da rad nedeljom mora biti uvećano plaćen.

Sastanku su ispred Ministarstva prisustvovali ministar Rasim Ljajić i savetnik Vladimir Matović, a ispred ASNS predsednica Ranka Savić i glavni poverenici ASNS-Delhaize Serbia Dragana Pavlović i ASNS-Merkator Marko Trajković.

Inicijativa sindikata imaće za posledicu poboljšanje položaja radnika u trgovini. ASNS će u cilju nastavka ove inicijative imati sastanke i sa ministrom rada i ministrom finansija, navodi se u saopštenju.

4 COMMENTS

  1. Veci problem je vreme ponedeljak – subota. Razmazene potomke proletera treba najpre nauciti radu i vaspitati da raditi nije sramota.

  2. Nado, smeo bih se kladiti da su vinovnici potomci crvenih – od koga su mogli naslediti poslovni duh i postenje? Svima takvima treba zabraniti poslovanje i oduzeti svu imovinu. Znam jednog bivseg profesora, vodju komunista, sad ima preko 800 hektara zemlje. Bez zavidnosti se pitam, sta ce prosvetnom radniku tolika zemlja? Da li su vlasti ispitale poreklo ulozenog novca?

  3. Treba platiti duplu dnevnicu i nastaviti rad nedeljom. Problem je u neplacanju radnika. Kad natjerate gazde da posteno plate svaki prekovremeni rad ljudi ce se otimati da rade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here