Ljajić: Srbija očekuje nove investicije UAE

0

Nakon sastanka sa predstavnicima 20 komapnija iz UAE izjavio da Srbija čeka nove investicije: Rasim Ljajić
 

"UAE su Srbiju prepoznali kao značajnu investicionu destinaciju i kao najznačajnije tržište ovog regiona", izjavio je Ljajić u Beogradu nakon sastanka sa predstavnicima 20 kompanija iz UAE.

 

Po njegovim rečima, Srbija tu šansu ne treba i ne sme ispustiti.

 

"Moramo biti brzi i efikasni u izdavanju dozvola, da poboljšamo naš ukupni poslovni ambijent, da birokratiju smanjimo na minimum, a to će biti najbolji signal i za sve ostale investitore", rekao je ministar trgovine.

 

Ljajić je kazao da su neke od 20 kompanija sa kojima je razgovarao, već otvorile, ili planiraju da otvore predstvništva u Beogradu.

 

On je kazao da je sa arapskim kompanijama razgovarao pre svega o izgadnji hotela u Beogradu i u pojedinim planinskim centrima u Srbiji.

 

"Razgovarali smo i o izgradnji ‘šoping molova’ i o saradnji u poljoprivredi, odnosno izvozu naših poljoprivredno – prehrambenih proizvoda na tržište UAE, gde postoji apslutni interes", rekao je Ljajić.

 

Istakao je da postoji mogućnost saradnje i u oblasti građevine, informacionih tehnologija, nekretnina, a jedna farmaceutska kompanija zainteresovana je za kupovinu srpskih kompanija u toj oblasti.

 

Ljajić je izrazio nadu da će sastanci sa privrednicima, poput današnjeg, doprineti povećanju razmene Srbije i UAE koja je sada, kako je rekao, prilično mala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here