Youtube/RTK2
Fatmir Ljimaj

Lider Socijaldemokratske inicijative “NISMA” Fatmir Ljimaj rekao je večeras da je razočaran Pokretom Samoopredeljenje, a da je redovni izborni proces završen juče i da očekuje da će NISMA i Alijansa za novo Kosovo biti u Skupštini Kosova.

Ljimaj je gostujući u programu RTV Dukađini rekao da prihvatanje nelegalnih glasova iz Srbije u 2017. godini ne bi trebalo da bude presedan za ovu godinu i da se napravi ista greška.

– Nije dobro ponavljati pogrešne odluke. U 2017. godini glasovi iz Srbije su prošli. Ali sada ne treba praviti iste greške. Odluka da se ovi glasovi ne prihvate je veoma dobra, jer će ovo pitanje biti zatvoreno u budućnosti -rekao je Ljimaj.

On je naglasio da “pokušaj da se isfabrikuju rezultati izbora nelegalnim glasovima potkopava demokratiju i izborni proces”.

– Pokret Samoopredeljenje svesno prihvata neke glasove falsifikujući izborne rezultate na Kosovu. Građani su im dali poverenje da osvoje 29 mesta. Moraju da idu napred kako bi stvorili institucije. To je pobednička stranka i bar ne bi trebalo da osporavaju izborni rezultat – smatra Ljimaj.

Govoreći o glasovima dijaspore, Ljimaj je rekao da je zakonom propisano da oni na Kosovo treba da stignu dan pre izbora.

– Zakon o glasovima dijaspore preuzet je iz Nemačke. Ako želimo da prihvatimo te glasove, moramo da promenimo zakon o glasovima dijaspore – zaključio je Ljimaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here